Vervolg

Het compartiment is gesloten en afsluitbaar met een roldeur aan de achterzijde. Het in- en uitnemen van de kratten gaat heel gemakkelijk. De bevestiging van het compartiment op de fiets geschiedt d.m.v. buizen die met een bout worden vastgezet. De aanhanger heeft een afsluitbare roldeur aan de rechterzijkant en een dubbele deur aan de achterzijde. Op de laadvloer passen 2 europallets of losse spullen die met een ladingnet bevestigd aan haken in de aanhanger op hun plek worden gehouden. Andere inrichtingen zoals stellingen, legplanken en rekken zijn mogelijk.

De Bykkar is voorzien van een sterke motor en een accu met hoge capaciteit. Een differentieel zorgt voor de ideale overbrenging van de kracht bij lage snelheden op beide achterwielen. Die zijn voorzien van extra brede banden met een loopvlak dat zorgt voor lage weerstand. Schijfremmen op de achterwielen en trommelremmen voor zorgen voor een korte remweg. De aanhanger is speciaal ontworpen om achter de Duofiets te worden gebruikt. Dat resulteert erin dat de Bykkar heel licht rijdt en gemakkelijk stuurt, ook door bochten en zelfs met belading. De Bykkar kan niet kantelen.

Het frame van de aanhanger is van gegalvaniseerd staal, de opbouw van aluminium met speciaal lichtdoorlatende kunststof plaat. Ook het dak laat licht door. De aanhanger heeft een eigen gewicht van 90 kilogram, de Duofiets van 52 kilogram en het afneembare compartiment van 20 kilogram.